Donate Now

Da li svi možemo da sledimo svoje snove?

by , 5th Aug 2013

Svakodnevni život nam daje izazove koje treba da prevaziđemo: male ili velike. Nažalost, često je nemoguće da sami prevaziđemo probleme i nekada nam je potrebna pomoć i nekog drugog.

Biti “poseban” ponekad podrazumeva velike teškoće. Ali još uvek postoji nešto zajedničko u svakome: san, nada i osmeh. Pitanje je samo da li svako od nas može da sledi svoje snove? Odgovor mora da bude DA.

Ako ne verujete , pogledajte priču Long braće.

Koner Long je devetogodišnji dečak i odrastao je uz svog najmlađeg brata Kajdena, kome je dijagnostikovana cerebralna paraliza kada je bio veoma mali decak. Koner je imao sjajnu ideju kako da se igra sa svojim bratom. Odlucio je da iskoristi posebna kolica i na taj način omogući bratu da učestvuje zajedno sa njim u Triatlon takmičenjima.

Danas se Long braća smeju, trče i uživaju zajedno kao i druga deca .

Sa velikom idejom ovog dečaka koja je nastala iz potrebe da se ovo dvoje dece igraju zajedno, Koner je nesvesno otklonio barijeru koja je postojala.

Treba da budemo zahvalni ovim dečacima na njihovoj divnoj priči. Oni nas teraju na razmišljanje o tome koliko snova možemo ostvariti samo ako prihvatimo razlike među nama! Na taj način one postaju naša snaga, a ne zid koji nas deli.

Šta vi mislite? Kako vi prihvate razlike? Kako one utiču na vas?

One comment

Leave a Reply

    Leave a Reply

    Cookie Policy

    Our website uses cookies to improve your experience.

    AcceptRead More