Da li svi možemo da sledimo svoje snove?

by NDFAuthors

  • Aug 05, 2013

Svakodnevni život nam daje izazove koje treba da prevaziđemo: male ili velike. Nažalost, često je nemoguće da sami prevaziđemo probleme i nekada nam je potrebna pomoć i nekog drugog.

Biti “poseban” ponekad podrazumeva velike teškoće. Ali još uvek postoji nešto zajedničko u svakome: san, nada i osmeh. Pitanje je samo da li svako od nas može da sledi svoje snove? Odgovor mora da bude DA.

Ako ne verujete , pogledajte priču Long braće.

Koner Long je devetogodišnji dečak i odrastao je uz svog najmlađeg brata Kajdena, kome je dijagnostikovana cerebralna paraliza kada je bio veoma mali decak. Koner je imao sjajnu ideju kako da se igra sa svojim bratom. Odlucio je da iskoristi posebna kolica i na taj način omogući bratu da učestvuje zajedno sa njim u Triatlon takmičenjima.

Danas se Long braća smeju, trče i uživaju zajedno kao i druga deca .

Sa velikom idejom ovog dečaka koja je nastala iz potrebe da se ovo dvoje dece igraju zajedno, Koner je nesvesno otklonio barijeru koja je postojala.

Treba da budemo zahvalni ovim dečacima na njihovoj divnoj priči. Oni nas teraju na razmišljanje o tome koliko snova možemo ostvariti samo ako prihvatimo razlike među nama! Na taj način one postaju naša snaga, a ne zid koji nas deli.

Šta vi mislite? Kako vi prihvate razlike? Kako one utiču na vas?