Da li ste ikad sanjali o tome da postižete golove kao Lajonel Mesi?

by NDFAuthors

  • Jul 05, 2014

Da li ste ikad sanjali o tome da postižete golove kao Lajonel Mesi? Ili da dovedete svoju zemlju do pobede na Svetskom prvenstvu?

FIFA 14 aplikacija za iOS i Android uređaje uvodi vas u igru kao nikad pre pomoću još osetljivijih komandi, bržeg igranja i mogućnosti da se takmičite onlajn protiv svojih prijatelja.

FIFA 14, koju je napravio EA Sports, realistična je simulacija fudbala koja podražava pokrete, strategiju i individualizam ovog sporta. FIFA franšiza je omiljena kod dece još od prvog izdanja iz 1993. Najnoviji nastavak nadograđuje se na već uspešnog prethodnika, a uvodi i uzbudljive, nove funkcije. Deca sad mogu da izaberu svoje omiljene klubove iz više od 30 internacionalnih liga. Takođe, mogu da naprave svoj idealni tim pomoću baze podataka od 16.000 igrača ili da se takmiče kao jedan od timova koji sada igraju na Svetskom prvenstvu u fudbalu 2014. u Brazilu.

Igra nikad nije bila ovako autentična. Od frizura do stila trčanja, igrica se fokusira na osobine svakog igrača pojedinačno. Deca će posebno uživati u jedinstvenim proslavama golova (uključujuči i skokove unazad) fudbalskih zvezda. Nacionalni timovi takođe nose zvanične timske dresove i igraju sa Brazuka loptom sa kojom se igra i na utakmicama Svetskog prvenstva. Grafika je impresivna za mobilnu platformu. Pre početka utakmice kamera prikazuje legendarne stadione u Engleskoj, Španiji i Italiji. Živopisno komentarisanje i galama navijača daju živost utakmicama. Za vreme utakmica svaki šut propraćen je reakcijom navijača i čini da izgledaju kao pravo finale UEFA Lige šampiona.

kids-football-fifa

Mlađoj deci će tutorijali koji pokazuju osnovne komande biti od koristi. Igrači imaju opciju da probaju da šutiraju, dodaju i driblaju za vreme trining moda pre samih utakmica. Takođe, mogu da simuliraju šutiranje penala kako bi se spremili za odlučujuće obračune tokom turnira. Komanda prevlačenja prstom je osetljivija od tradicionalnih dugmića i predstavlja blagu poteškoću za nove igrače.

Roditelji bi trebalo da budu upoznati sa novim opcijama u igrici FIFA 14. Igrica je besplatna za iOS i Android platforme. Igrači mogu da organizuju onlajn utakmice i naprave svoj idealni tim na početnom ekranu. Međutim, igrači mogu da pristupe naprednim funkcijama kao što su turniri i “menadžer mod” samo ako plate 4.99 dolara pri kupovini unutar same aplikacije. Roditelji bi takođe trebalo da znaju da je igrica puna reklama. Timski dresovi promovišu korporativne sponzore, a fudbaleri nose najnovije Najki ili Adidas kopačke. Ali u poređenju sa ostalim popularnim igricama na tržištu, FIFA 14 je dosta umerenija.

Usred sezone Svetskog prvenstva, deca će bez sumnje uživati u najnovijem izdanju FIFA franšize. Živopisna grafika i osobine igrača čine igranje autentičnim. Poboljšane komande takođe pozivaju decu da koriste timski rad i kreativnost kako bi postigli golove. Nadam se da ova aplikacija neće samo zabaviti decu, nego da će ih i inspirisati da izađu napolje i igraju ovu divnu igru.