„Školice Života“ u Kadinoj Luci ispunile učionice decom i novim đacima

by , Objavljeno 18. сеп 2013.

Ranije nismo imali decu u selu koja su išla u vrtić, a sada ih je čak dvanaestoro! I to sve zahvaljujući Fondaciji „Novak Đoković“ i pomoći na renoviranju ove školske zgrade i dvorišta.

To je ispričala Marijana Obradović, učiteljica koja je puna energije, volje i želje da učini sve što može za mališane iz ovog kraja.

NDF_KadinaLukaOtvaranje-2249wNema te teme koju ona deci ne ume da približi, objasni i prenese, sa svojim đacima ima odnos pun autoriteta, ali i prijateljstva, a sve veze koje je stvarala sa klincima biće ubuduće još jače, jer sada uče i obrazuju se u potpuno novim učionicama. Prostorije su tople, bezbedne, komforne, uz mnoštvo didaktičkog materijala i svega ostalog što im je potrebno.

– To što su Novak i njegova Fondacija sa programom „Školice života“ uradili za vrtić „Kaja“ i istureno odeljenje škole „Sava Kerković“ u Kadinoj Luci je fantastična stvar, na kojoj smo mu veoma zahvalni. Nažalost, ranije smo radili u uslovima iz 19. veka, a sada smo u 21. veku. To je dovelo da roditelji svakog dana dolaze i raspituju se o upisu dece u vrtić i školu, dok su ranije učionice bile prazne – nastavlja da priča Marijana.

Svi meštani mnogo vole Novaka, prate sve njegove mečeve, a nema deteta, ma koliko ono bilo malo, da nije čulo za uspehe i dobrotu Đokovića, dodaje učiteljica, koja vodi brigu o 10 dečaka i devojčica raspoređenih u četiri razreda osnovne škole u ovom mestu.