Realizovan seminar Školice života u Kniću

by , Objavljeno 17. Mar 2015.

Seminar Školice života, održan u Kniću početkom marta meseca, imao je za cilj da  osnaži vaspitače i dodatno ih informiše o načinima za poboljšanje kvaliteta vaspitno obrazovne prakse u radu sa decom.

Prošlog vikenda, od 7. do 8. marta, u Predškolskoj ustanovi “Cvetić ” u Kniću održan je seminar  “Podrška razvoju kritičkog mišljenja na ranom uzrastu”, u okviru projekta“Školice života – zajedno za detinstvo”, koji Fondacija Novak Đoković realizuje u partnerstvu sa Centrom za interaktivnu pedagogiju (CIP).  Osnovni cilj seminara je ovladavanje vaspitača interaktivnim pristupom, koji će im pomoći u radu sa decom i razvoju njihovog kritičkog mišljenja kroz rešavanje problema, upoređivanje ideja, simbolično predstavljanje i donošenje odluka.

Obuci je prisustvovalo 26 učesnika, od kojih: 16 vaspitača, 3 medicinske sestre i direktorka PU, kao i 6 nastavnika razredne i predmetne nastave. Ovo je, nesumnjivo, bila pogodna prilika da se razmenjuju iskustva. Istovremeno, podstaknuta je raznovrsnost pristupa problemima o kojima se razgovaralo. Učesnici su bili veoma raspoloženi da se stalno uključuju u rad, kao i da diskutuju i analiziraju program.

children-kindergarten-thumbs-up

U organizaciji CIP Centra, seminar su realizovale autorke programa obuke, MR Milica Ćebić, sa Učiteljskog Fakulteta i Dr Živka Krnjaja, sa Filozofskog Fakulteta. Učesnici su seminar vrednovali sa prosečnom ocenom 3,90 (maksimalna 4). Kao podrška za primenu stečenih znanja i veština, za učesnike je bio obezbeđen priručnik sa sadržajima i idejama koje mogu primenjivati u praksi.