Letnji kamp na planini Goč

by , Objavljeno 6. авг 2013.

Dečija srca su puna radosti, dok provode vreme, uživaju i zabavljaju se u društvu svojih novih drugara na planini Goč. Fondacija „Novak Đoković”, zajedno sa Roma Education fondom i gradom Kragujevcem, organizovala je divni letnji kamp za 45 romske i socijalno ugrožene dece (uzrasta od 4-10 godina), iz ruralnih područja okoline Kragujevca. Oni obično nisu u prilici da budu deo ovakvih zajedničkih aktivnosti, gde uče nove stvari, druže se i stiču važna znanja i veštine. Pritom, mnogi od njih nikada nisu ni napuštali mesta u kojima su rođeni i gde žive. Sve do sada.

U kampu na Goču vaspitači i volonteri iz udruženja „Romanipen” im pomažu upravo u tome – da razviju životne veštine, unaprede obrazovanje i zdravlje. Ambijent je izuzetan, priroda gotovo nedirnuta, planinski vazduh je čist, što deci veoma prija dok učestvuju u plesnim, karaoke i sportskim takmičenjima, sekcijama u slikarstvu, raznim radionicama, i mnogim drugim zanimljvim stvarima.

Goc_031

„Za njih je ovo životno iskustvo kroz koje će se osnažiti kao pojedinci ali naučiti i kako da funkcionišu kao tim. Imaće priliku da saznaju više o drugarima sa kojima su zajedno u kampu i steknu nove prijatelje i navike,“ -rekla je Gorana Džudža Jakovljević, projekt menadžer NDF.

Goc_091

Photos: @vemicphoto, Romanipen