Montblanc podržao našu misiju za kvalitetnije rano obrazovanje

by , Objavljeno 23. авг 2019.

Zadovoljstvo nam je da najavimo naše partnerstvo sa čuvenim nemačkim proizvođačem luksuznih olovki Montblanc, koje će pomoći da se prikupe sredstva za kvalitetnije rano obrazovanje.

Za ovu namenu, Montblanc će pustiti u prodaju poseban model Fineliner olovke iz edicije StarWalker sa potpisom našeg ko-osnivača Novaka Đokovića, a proizvodnja ove serije ograničena je na 300 primeraka. Sredstva od prodaje ovog specijalnog izdanja Montblanc-ove serije olovaka biće uložena u programe predškolskog obrazovanja u Srbiji koje sprovodi naša fondacija.

Fotografija: Craig Barritt/Getty Images for Montblanc

Uverenje kompanije Montblanc da je pisanje vredan dar koji ima moć da menja svet i treba da bude darovan svakom ljudskom biću, u potpunosti se slaže sa verovanjem naše fondacije da svako dete treba da ima pristup kvalitetnom ranom obrazovanju čiji bitni deo je upravo pisanje.

„Kada su me nedavno u jednom intervjuu pitali da li mislim da je teniski reket najjače oružje, rekao sam da sam uveren da je to ipak olovka. Velika snaga i moć proizilazi iz jednog ovakvog predmeta. Za mene on simbolizuje sve formule kojima smo došli do velikih otkrića koja su promenila svet, ideje, najlepše knjige i pesme, posvete, uspomene i kao vrhunac, znanje koje iza njega stoji. Moja, želja moje porodice i fondacije je da snaga svakog mladog bića na svetu bude njegovo znanje, a da bismo to postigli moramo im omogućiti uslove za učenje od najranijih dana. Hvala Montblanc-u što nas je prepoznao kao partnera u zajedničkoj misiji promocije i ulaganja u rani razvoj i rano obrazovanje dece širom sveta“, izjavio je naš ko-osnivač Novak Đoković.

Fotografija: Craig Barritt/Getty Images for Montblanc

Svojom dugom tradicijom i zastupljenošću u kulturi pisanja, Montblanc je uvek stavljao obrazovanje u srce socijalne posvećenosti, podržavajući programe koji uče decu da pišu i čitaju. Stoga je ova kompanija prepoznala značaj rada naše fondacije koja pomaže deci iz siromašnijih mesta da odrastu i razviju se u stimulativnoj i bezbednoj sredini.

„Imali smo zadovoljstvo da upoznamo Novaka na Laureus World Sports Awards ove godine i bili smo oduševljeni kad smo saznali da prava sportska legenda kao što je on vodi dnevnik. Njegova strast prema osnaživanju naše omladine kroz obrazovanje nadovezuje se na našu želju da ohrabrimo pojedince da ostave svoj trag na ovom svetu. Srećni smo što smo partneri sa Fondacijom Novak Đoković i što pomažemo da se deci obezbede sredstva koja će im pomoći da ostvare svoj puni potencijal – da nijedan san ne deluje neostvariv, bez obzira na okolnosti“, rekao je Nikolas Baretzki, izvršni direktor Montblanc-a.

Fotografija: Craig Barritt/Getty Images for Montblanc

Specijalno izdanje StarWalker olovke sa potpisom Novaka Đokovića – Fineliner, dolazi s odgovarajućom sveskom i biće dostupno ekskluzivno u Montblanc-ovim objektima u Njujorku i online.