Završen četvrti Kamp prijateljstva – Drugarijada na Kopaoniku

by , Objavljeno 7. окт 2016.

Četvrti kamp prijateljstva – Drugarijada, koji Novak Đoković fondacija organizuje već tradicionalno svake jeseni, završen je danas na Kopaoniku. Sa našim drugarima iz Aleksandrovca, Gornjeg Milanovca, Pećinaca, Žitorađe i Šida proveli smo šest nezaboravnih dana.

Potrudili smo se da 110 mališana i njihovi učitelji sa ovog predivnog druženja, ponesu najlepše uspomene koje će danima, kada stignu u svoja mesta, prepričavati drugarima, roditeljima, bakama, dekama. I ne samo u danima koji dolaze, već i kada porastu i postanu veliki, da se uvek sa puno radosti prisete druženja na prelepom Kopaoniku. Želimo da im u sećanju ostane puštanje zmajeva na zelenim proplancima planine, pravljenje pinjata, igranje zanimljivih igrica, sticanje znanja o timskom duhu, deljenju, različitosti, novi drugari koje su upoznali, neka slatka devojčica ili dečak sa kojima su razmenili osmehe, emocije.

Naš osnovni cilj je da kroz Drugarijadu deci iz siromašnih delova Srbije omogućimo nezaboravno putovanje, jednu vrstu ekskurzije u prelepa prirodna okruženja, da se kroz sportske i razne druge aktivnosti upoznaju, druže, unaprede različite životne veštine, i vrate u svoje domove puni nove, pozitivne energije.

Nadamo se da je svaka nova Drugarijada bolja od prethodne, jer se trudimo da budemo drugačiji, kreativni, da sa puno ljubavi i pažnje osmislimo sadržaje koji će mališanim biti zanimljivi i ispuniti njihova srca.

Ovogodišnji Kamp prijateljstva pomogli su naši divni saradnici iz Fondacije Princeze Šarlin, kao i brojni prijatelji – Hotel Junior, kompanija Gebruder Weiss, Skijališta Srbije, Bambi, Iceberg Satal Centar, Studio Moderna, Auto prevoznik Feniks Giz, Eurocom.

Hvala vam na ogromnoj podršci!

Vaš NĐF tim