Utoplimo Decu

by , Objavljeno 9. јун 2014.

[one_half last=“no“]Tokom hladnih decembarskih dana 2013.godine, Fondacija „Novak Đoković“ organizovala akciju prikupljanja zimske garderobe i obuće za decu i mlade u Svratištima u Beogradu pod nazivom “Utoplimo decu zajedno”. [/one_half][one_half last=“yes“][accordian]
[toggle title=“Ciljna grupa“ open=“no“]Deca uzrasta od 4 do 19 godina koja su uključena u život i rad na ulici.[/toggle]
[toggle title=“Period implementacije“ open=“no“]Deca uzrasta od 4 do 19 godina koja su uključena u život i rad na ulici.[/toggle]
[toggle title=“Donacija“ open=“no“]Jednokratna pomoć u vidu prikupljanja zimske garderobe za decu i mlade iz Svratišta u Beogradu.[/toggle]
[/accordian][/one_half]

Zbog hladnog vremena i zabrinjavajućeg podatka da se na ulici prestonice u svakom trenutku nađe preko 2.000 dece i mladih o kojima nema ko da brine, ovakva akcija je veoma značajna za njih kako bi izdržali zimske mesece tokom kojih utočište nalaze u Svratištima u Krfskoj ulici i na Novom Beogradu. Preko 70 mališana prošle zime je svaki dan dolazilo na ove dve lokacije, kako bi se ugrejali, pojeli topli obrok i presvukli.
Prikupljanje stvari realizovano je na punktovima u Delta Sitiju i Mesnoj zajednici Dunavski Kej na Novom Beogradu gde je preko stotinu građana pokazalo humanost donosivši odevne predmete tokom čitavog dana. Prikupljeno je preko 3.000 komada tople garderobe, među kojima su džemperi, jakne, dukserice, pidžame, veš, čarapice, obuća za decu i omladinu.

Zahvaljujući kompaniji DHL odvožene su stvari u prostorije MZ Dunavski Kej, gde su volonteri Fondacije tokom celog dana vredno radili na prikupljanju, sortiranju i pakovanju pristigle garderobe koja je na kraju spakovana u desetine džakova i velikih kutija.

Podrška akciji stigla je i od poznatih ličnosti koji su obišli štand Fondacije i doneli toplu garderobu. Dejan Pantelić sa suprugom i decom, voditeljke Pink TV Tanja Rađenović i Bojana Lilić kojima su deca pravila društvo, poznati stilista Ašok Murti, pevačica Mari Mari. Firme poput „C&A“, „Ivančić i sinovi“, „Delta City“, DHL, SO Novi Beograd, pokazale su da zajedno možemo da pomognemo onima kojima je podrška neophodna.