Uručena pomoć bolnicama u borbi protiv COVID-19 u saradnji sa kompanijama Unilever i Mercata VT

by , Objavljeno 10. Feb 2021.

Donacija 16.400 litara Domestos proizvoda raspoređena je bolnicama širom Srbije prema njihovim prioritetima i potrebama.

U nameri da pomognemo zdravstvenim ustanovama u borbi protiv COVID-19 pandemije, naš tim je u saradnji sa kompanijom Unilever i distributerom Mercata VT uručio donaciju Domestos proizvoda vrednosti preko 3.550.000 dinara. Podršku je dobilo 20 bolnica u gradovima širom Srbije: Bor, Ćuprija, Šabac, Valjevo, Subotica, Pančevo, Čačak, Kruševac, Kraljevo, Kragujevac, Niš, Novi Sad i Beograd.

Podršku u vidu Domestos proizvoda je dobilo 20 bolnica u gradovima širom Srbije.

Naš menadžer za saradnju sa donatorima, Emina Potrić i predstavnici kompanija Unilever i Mercata VT, danas su simbolično uručili deo donacije na Univerzitetskom Kliničkom Centru Srbije.

„U početku naše podrške u borbi protiv pandemije, fokusirali smo se da u što kraćem roku obezbedimo neophodnu medicinsku opremu visokog kvaliteta koja bi pomogla u lečenju Covid pacijenata. Kako se situacija vremenom menjala, tako su se menjale i potrebe zdravstvenih ustanova koje su se pored medicinske opreme odnosile i na druge stvari koje bi im pomogle u funkcionisanju tokom pandemije, a i nakon nje. Proizvodi za održavanje higijene prostorija je nešto što je uvek potrebno zdravstvenim ustanovama, i zato nam je jako drago što smo uz podršku partnera Unilever i Mercata VT mogli da obezbedimo veliku količinu Domestosa koja će značajno pomoći bolnicama širom Srbije“, rekla je tom prilikom Emina Potrić.

Menadžer za saradnju sa donatorima, Emina Potrić, i direktorka službe za epidemiologiju Dr. Sci. med. Vesna Mioljević, tokom uručenja donacije Univerzitetskom Kliničkom centru Srbije.

Podrška u vidu Domestos proizvoda pomoći će bolnicama da obezbede što bolje higijenske uslove za boravak svojih pacijenata i medicinskog osoblja, što je u periodu pandemije posebno važno.

“Pandemija ne popušta i mi kao kompanija nastavljamo sa materijalnom pomoći bolnicama širom Srbije u vidu Domestosa koji je njima neophodan radi održavanja adekvatnih higijenskih uslova. Od samog početka pandemije reagujemo i šaljemo pomoć tamo gde možemo da pomognemo što je i odgovornost i obaveza svih nas. Mi ćemo pratiti situaciju i na dalje i spremni smo da tokom cele godine reagujemo pravovremeno i obezbedimo proizvode svim prioritetnim ustanovama. Drago nam je i ponosni smo da smo partneri u ovoj pozitivnoj priči koja na svojevrstan način pomaže u brizi o zdravlju i bržem oporavku.“, rekla je Ana Durković, marketing menadžer kompanije Unilever u Srbiji.

Krajem 2020.godine, partneri Mercata VT i Unilever su takođe podržali i naš novogodišnji projekat „Budućnost.Na vreme.“ u okviru kojeg su opremljene i obnovljene prostorije za edukaciju i zabavu dece u dečijim bolnicama u Beogradu: Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije “Dr Vukan Čupić”, Bolnica za pedijatriju “Dr Olga Popović–Dedijer“ i Univerzitetska dečija klinika Tiršova.