Novak Đoković započeo kampanju svoje fondacije „Sport u jednoj reči“

by , Objavljeno 6. апр 2017.

Novak Đoković fondacija pokrenula je danas, na Međunarodni dan sporta, onlajn kampanju posvećenu značaju sporta, pod nazivom Sport u jednoj reči – Sport In One Word.

Kampanja će trajati do 30. aprila 2017. godine i ima za cilj podizanje svesti o važnosti bavljenja sportom, njegovoj ulozi u društvu, kao i podsticanju dece i mladih da više vežbaju.

Sport nosi snažne emocije i doneo mi je mnogo radosti. Bavljenje sportom je usmerilo moj život, uticalo na izgradnju mog karaktera, tela i jačanje uma i duha. Kad bih morao da izaberem jednu reč kojom bih ga opisao, ta reč bi bila zdravlje. Sport je veoma važan za razvoj dece i odraslih i ponosan sam što Fondacija aktivno radi na tome da se deci pruže jednaki uslovi za primenu regularnih fizičkih aktivnosti – rekao je Novak Đoković u video-poruci kojom je kampanja započela.

Kako možete da učestvujete?

Mehanizam kampanje je takav da svako od učesnika na ličnim profilima na društvenim mrežama (Twitter, Instagram, Google+) u formi fotografije ili video-poruke podeli šta za njega predstavlja sport u jednoj reči, korišćenjem haštaga #SportIn1Word. Na kraju kampanje objavljeni sadržaj sa najviše lajkova biće odabran kao integralni deo zvaničnog video-spota Fondacije, koji će obići svet.

Više o kampanji možete pogledati na ovom linku.

U duhu kampanje Novak Đoković fondacija će u narednom periodu otvoriti četiri igrališta u vrtićima širom Srbije, namenjena deci i poboljšanju njihovog kvaliteta života i zdravlja. Projekti igrališta vrtića prepoznati su od strane Fondacije sa aspekta važnosti fizičke aktivnosti za rani razvoj dece. Prva igrališta biće otvorena u Srbobranu i Staroj Pazovi, a zatim u Gornjem Milanovcu i Novom Bečeju. Na sam dan otvaranja za decu će biti organizovane sportske igre i prigodan sadržaj.

Šta za Vas sport predstavlja u jednoj reči? #SportIn1Word