Nova akcija NDF: Novi stolovi i stolice za školu iz Beograda

by , Objavljeno 18. мар 2014.

Da je naš rad usmeren na pomaganje i omogućavanje što boljih uslova obrazovanja dece pokazuje i akcija koju smo nedavno sproveli u partnerstvu sa PwC.

Zajedno smo doprineli da u osnovnu školu „NH Siniša Nikolajević“ iz Beograda stignu nove stolove i stolice, kojima je kabinet za informatiku dobio potpuno moderan izgled, gde će đaci ubuduće moći da se osećaju mnogo komfornije i prijatnije tokom nastave.

Često kruži mišljene da velike kompanije poslujući na globalnom nivou zaboravljaju na potrebe pojedinaca i grupa. Kolektiv PwCa je pokazao svoju socijalno korporativnu odgovornost kroz pružanje konkretne pomoći tamo gde je ona najpotrebnija. Na osnovu dosadašnje saradnje koju je NDF ostvarila sa PwC ukazali su nam poverenje odlučivši se da nas kontaktiraju kako bi i ovaj put zajedno sproveli jednu humanitarnu akciju i prosledili pomoć deci kojoj će to značiti.

Na pitanje koji je motiv PwC da pomaže, odgovor nam je dao gospodin Miro Smolović, osoba odgovorna za rad PwC akademije. Ispričao nam je da je cilj i želja kompanije u kojoj radi da doprinese društvu da se razvija kroz rad i konkretne donacije. Čast nam je što su i ovog puta u NDF pronašli adekvatnog partnera i ukazali nam poverenje da zajedno sprovedemo akciju.

Takođe, stipendija koju su dodelili našoj koleginici Gorani Džudži Jakovljević, projekt menadžeru Fondacije, kako bi učestvovala u školi mini MBA programa, govori o lepoj saradnji koju Fondacija gradi sa PwCom.

Gospodin Smolović je rekao:

Novac nije uvek adekvatna pomoć, već se može učiniti dobro delo i sa manje vrednim, ali konkretnim stvarima. Iz tog razloga smo se odlučili da doniramo nameštaj u vidu stolova i stolica i pomognemo ustanovi kojoj je to najpotrebnije.

Obzirom da je krug delovanja NDF obrazovanje dece u Srbiji, preporučili smo im da ovaj put pomoć prosledimo OŠ „NH Siniši Nikolajević“ koja se nalazi u Beogradu. Škola ima veliki broj đaka, a finansijska situacija im nije dozvoljavala da obnove školski nameštaj dugi niz godina. Gospodin Vlatko Kljajić, direktor škole, bio je prijatno iznenađen i zahvalan. Naglasio nam je kako će ova pomoć veoma značiti đacima, a mi se nadamo da je ovo samo početak naše saradnje.

Naravno , moramo pomenuti da ova akcija ne bi bila ovako brzo sprovedena da nam nisu izašli u susret naši prijatelji iz „Avala transporta“ koji su učinili sve da nameštaj stigne na adresu škole, na čemu smo im zahvalni.