Nole uz Samprasa na humanitarnoj egzibiciji u Los Anđelesu 4. marta

by , Objavljeno 19. феб 2013.

NAJBOLJEM teniseru sveta 4. marta 2013. ostvariće se dugo sanjani san. Na humanitarnoj teniskoj egzibiciji u Los Anđelesu, uoči ATP turnira u Indijan Velsu, Nole će na terenu udružiti snage sa idolom iz detinjstva, legendarnim Pitom Samprasom.

Biće to prvi put da dvojica šampiona igraju zajedno, a sa druge strane mreže na “Los Angeles Tennis Challenge” naći će se rivali po meri – braća Majk i Bob Brajan, najuspešniji dubl tandem u istoriji belog sporta.

Pre ovog meča, Novak bi trebalo da odigra i singl protiv Amerikanca Mardija Fiša, dok je jedan od učesnika i domaćina još i Džastin Gimelstob, bivši teniser, a danas uspešan TV komentator.

„Veoma sam uzbuđen što ću prvi put igrati tenis u Los Anđelesu. Biće neverovatno iskustvo da zaigram protiv mog dobrog prijatelja Mardija Fiša, ali i da udružim snage sa svojim idolom Pitom Samprasom, protiv najboljih igrača na svetu u dublu, braće Majka i Boba Brajana. Vredi biti na renoviranom “Pauley Pavillion” i zbog činjenice da ćemo skupljati značajna sredstva u dobrotvorne svrhe brojnih divnih organizacija“

rekao je Novak.

Prikupljena sredstva će ići u Fondaciju Novak Đoković, Dečiji fond Džastina Gimelstoba, “Call to Cure” organizaciju, i za društveno teniske inicijative Teniskog saveza Južne Kalifornije.

Spektakl obećavaju i Brajani, koji se odlično osećaju u Los Anđelesu, gradu u kom su osvojili šest titula u dublu.

„Moraćemo da budemo maksimalno fokusirani, kako bismo pobedili dvojicu legendi ovog sporta. Đoković i Sampras će činiti snažan tim, ali radujemo se izazovu da se sastanemo sa dvojicom najvećih tenisera svih vremena“

, rekli su Amerikanci, koji su rekorderi u tenisu po 83 pehara u parovima na ATP turu, a u 2012. su osvojili i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama.

Na tribinama bi trebalo da se nađe i dosta srpskih navijača iz ovog dela SAD, a da ih privuče u što većem broju potrudio se upravo Gimelstob. Džastin je, naime, juče boravio i u crkvi Svetog Save, jednoj od najvećih pravoslavnih crkava u Los Anđelesu, mestu gde se okupljaju naši zemljaci u Americi, i sve ljude pozvao da dođu na egzibiciju.

Ceo događaj direktno će prenositi Tennis Channel u Sjedinjenim Američkim Državama.

Dan kasnije, 5. marta, Novak će tradicionalno učestvovati na još jednoj egzibiciji humanitarnog karaktera, devetom po redu “K-Swiss Desert Smash”-u u Indijan Velsu.

Egzibicija “K-Swiss Desert Smash” je zabavnog karaktera, a pored Novaka učešće su potvrdili Bob i Majk Brajan, Mardi Fiš, Sem Kveri , Fernando Verdasko, Marija Šarapova, Andre Agasi…