Naš tim počeo je sa dopremanjem medicinske opreme zdravstvenim centrima širom Srbije

by , Objavljeno 25. апр 2020.

Naša fondacija započela je dopremanje medicinske opreme zdravstvenim ustanovama koje leče pacijente od COVID-19 virusa. Prva pristigla medicinska oprema, u vidu 4 respiratora i 20 kliničkih monitora za praćenje stanja pacijenata, donirana je Kliničkom centru u Kragujevcu, kako bi olakšala napore lekara i zdravstvenih radnika koji bore protiv COVID-19.

U dogovoru sa nadležnim državnim institucijama, najvredniji deo donacije, CT SCAN sa svom dodatnom opremom i četiri aparata za neinvazivnu ventilaciju uz veliki broj setova, biće raspoređeni Infektivnoj klinici u Beogradu i Klinici za Pulmologiju KCS, s obzirom da se najteže oboleli pacijenti od ovog virusa leče u navedenim ustanovama. U sklopu donacija, Kliničkom centru u Kosovskoj Mitrovici biće dopremljena dva respiratora.

ovak i Jelena Đoković i Fondacija Novak Đoković doniraće milion evra kako bi pomogli našem narodu u Srbiji u borbi protiv koronavirusa. Sredstva će biti iskorišćena za nabavku respiratora i medicinske opreme za naše bolnice i zdravstvene ustanove, a ceo tim Fondacije Novak Đoković se trudi da se oprema dopremi u Srbiju u najkraćem roku.

Novak i Jelena Đoković i Fondacija Novak Đoković donirali su milion evra kako bi pomogli našem narodu u Srbiji u borbi protiv koronavirusa. Sredstva će biti iskorišćena za nabavku respiratora i medicinske opreme za naše bolnice i zdravstvene ustanove, a ceo tim Fondacije Novak Đoković se trudi da se oprema dopremi u Srbiju u najkraćem roku.

„Trudili smo se da prikupimo informacije šta je najpotrebnije medicinskim ustanovama, ne samo u Beogradu nego i u onim gradovima u Srbiji gde su takodje bila žarišta, kao i da nabavimo najkvalitetniju dostupnu opremu. Nastavljamo i dalje da pratimo situaciju. Još jednom izražavamo veliku zahvalnost svim zdravstvenim radnicima na ogromnom požrtvovanju i danonoćnom radu da bi svi pacijenti bili zbrinuti, lečeni i uspešno izlečeni, izjavila je Jelena Đoković globalna direktorka i ko-osnivač Fondacije Novak Đoković.

U narednim danima naš tim će nastaviti sa isporučivanjem neophodne medicinske opreme i drugim COVID centrima širom Srbije koja uključuje još 10 respiratora, rendgen aparat, monitore za vitalne funkcije, specijalne klompe i drugu opremu koja će biti raspoređena u skladu sa potrebama tih zdravstvenih ustanova.