Kreativne radionice za najmlađe i predavanje za roditelje u organizaciji Fondacije Novak Đoković

by , Objavljeno 26. Oct 2017.

Interaktivan i zabavan program na ovogodišnjem Sajmu obrazovanja

Kreativne i interaktivne radionice, nagradni kviz, igre memorije i prezentacije, samo su neke od aktivnosti koje će obeležiti učešće Fondacije Novak Đoković na ovogodišnjem Sajmu obrazovanja. Ova manifestacija će pod parolom „Obrazovana Srbija, uspešna Srbija“ biti otvorena za sve posetioce do nedelje 29. oktobra.

Maja Kremić, rukovodilac odeljenja za donatorske programe Fondacije Novak Đoković zahvalila se Beogradskom sajmu jer je uvideo značaj misije Fondacije i ranog obrazovanja dece u Srbiji i omogućio učešće NĐF među izlagačima:

„Izuzetno nam je drago što je Beogradski sajam prepoznao Fondaciju Novak Đoković kao relevantnog partnera za Sajam obrazovanja. Želimo da svojim učešćem utičemo na podizanje svesti o značaju predškolskog obrazovanja i ranog razvoja dece u Srbij i da informišemo stručnu i širu javnost o aktivnostima koje u ovim oblastima sprovodimo” rekla je Kremić, i pozvala sve zainteresovane da podrže Fondaciju na tom putu.

U okviru svog nastupa na Sajmu obrazovanja, Fondacija Novak Đoković u subotu organizuje predavanje poznate psihoterapeutkinje Smiljane Grujić Upravljanje emocijama u radu sa decom, u 12 časova. Tokom sat vremena ove interaktivne radionice biće reči o pružanju podrške deci, čak i u situacijama kada im se njihovo ponašanje roditeljima čini neprihvatljivim. Najvažnije, saznaće da najmlađima nisu potrebni „savršeni“ roditelji, već da su briga i razumevanje dovoljni za njihov razvoj.

Pored stimulativnih i zabavnih aktivnosti za najmlađe, svi zainteresovani posetioci moći će lično da razgovaraju sa predstavnicima Fondacije i dodatno se upute u realizovane aktivnosti, projekte i planove za ovu i narednu godinu, kao i da se upoznaju sa najnovijim i nekim ranijim izdanjima magazina Original.

Na štandu će svi posetioci moći i da se informišu i o aktuelnom konkurs za projekte koje će Fondacija realizovati u 2018. Ovde će predstavnici predškolskih ustanova, lokalnih samouprava i organizacija civilnog društva moći da saznaju sve o potrebnoj dokumentaciji i svim uslovima konkursa.