Jeleni Ristić specijalna plaketa za humanitarni rad

by , Objavljeno 12. мај 2014.

Izvršna direktorka Novak Đoković Fondacije Jelena Ristić dobila je specijalnu plaketu za doprinos u humanitarnom radu i radu sa omladinom u Republici Srbiji. Plaketa je uručena na svečanoj Akademiji Humanitarno-sportske manifestacije „Nastavi tradiciju“ koja je održana sinoć u Beogradu na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje („DIF“).

Jelena Ristić je podsetila da Novak Đoković Fondacija postoji od 2007. godine, a da od 2012. godine ima usmerenu misiju da deci u Srbiji omogući bolje uslove i lepše detinjstvo.

„Otvorili smo tri Školice života u kojima više od stotinu dece danas pohađa predškolski program, a u planu je da do kraja godine otvorimo četiri. Podržali smo projekat Podrške porodice u riziku i uvođenje usluge Porodični saradnik koji sprovodimo zajedno sa UNICEF-om i Vladom Srbije. Pokrenuli smo obnove školskih biblioteka, sakupljali garderobu za Svratište i svakog dana se trudimo da doprinesemo ostvarenju našeg cilja“, istakla je Ristićeva. Ona je naglasila da Fondacija funkcioniše kao tim i na isti način doživljava humanitarnu misiju. „Verujemo da zajedno sa partnerima možemo još više da doprinosimo i trudimo se da nas bude što više. Sanjamo velike snove i druge ohrabrujemo da čine isto“.

LU5Z2099

Izvršna direktorka fondacije je na kraju dodala da humanitarni rad nije samo davanje novca, jer pomoć može da dođe u raznim oblicima, od najednostavnijih poput, pružanja ruke, osmeha, otvaranja vrata nejakoj osobi… sve do doniranja sopstvenog vremena, energije i ekspertize kako bi se pomogla uspešna realizacija projekata.

„Verujemo u svet gde svako dete ima podjednaku šansu da izraste u produktivne ličnosti. Mi verujemo u njihove snove“, – Jelena Ristić.