Pridružite nam se i podržite Globalni izazov 2022

by , Objavljeno 31. мај 2022.

Naši partneri Generali Osiguranje Srbija i The Human Safety Net organizuju Globalni izazov 2022.

Zajedničkim snagama krećemo u još jednu humanu avanturu! I ove godine se pridružujemo Globalnom izazovu i prikupljamo sredstva za Gradsku Organizaciju Gluvih Beograda radi obezbeđivanja neophodnog materijala za razvoj i poboljšanje kvaliteta života dece i njihovih roditelja koja su članovi ovog udruženja. Globalni izazov će trajati do 12.juna. Prošle godine smo zahvaljujući vašoj pomoći uspešno opremili tri senzorne sobe u Zaječaru, Kovačici i Sjenici. Ovoga puta sredstva ćemo prikupljati tako što ćemo osvajati planinske vrhove i skrenuti pažnju građanima na važnost očuvanja životne sredine u Srbiji kroz različite vrste aktivnosti.

Pozivamo vas da date svoj doprinos na sledeće načine:
Slanjem SMS poruke sa tekstom IZAZOV na broj 2205 (samo za Srbiju). Cena poruke 200 rsd.
Skeniranjem QR koda sa slike i uplatom donacije na račun 160-6000000066665-68.
QR kod za Globalni izazov

Gradska organizacija gluvih Beograda, jedina organizacija tog tipa na teritoriji Republike Srbije, postoji od 1926. godine i pruža podršku osobama sa oštećenim sluhom. U Beogradu živi više od 4000 gluvih i nagluvih osoba, od kojih je više od 1150 članova GOGB.
Vizija GOGB je društvo ravnopravnih građana, čujućih i gluvih, kao i prepoznavanje znakovnog jezika kao maternjeg jezika gluvih osoba i njegova upotreba ravnopravno sa drugim jezicima.
Misija GOGB je zastupanje interesa i borba za prava gluvih građana u pogledu njihovog uključivanja u društvene tokove, na osnovama ravnopravnosti, pristupačnosti, slobode izbora, udruživanja, informisanja i izražavanja.