Fondacija organizuje drugu godišnju dobrotvornu večeru u Njujorku

by , Objavljeno 10. сеп 2013.

NAJBOLJI teniser sveta Novak Đoković okupiće veliki broj sportista, foto-modela, glumaca i brojnih uglednih javnih ličnosti iz celog sveta na večerašnjoj dobrotvornoj večeri u Njujorku, gde će skupljati sredstva za pomoć programima ranog razvoja i obrazovanja dece u Srbiji.

Uz Novaka, važno mesto na trećem po redu humanitarnom događaju (prethodna dva održana u Njujorku prošle godine i letos u Londonu, gde je ukupno skupljeno oko 3.2 miliona dolara), zauzimaće globalni direktor NDF Milutin Gatsby, izvršni direktor Fondacije Jelena Ristić, kao i domaćini večere u ulozi „predsedavajućih“, poznata holivudska imena Kate Hudson i Goldie Hawn, modni magnati Tommy i Dee Hilfiger, Donna Karan, top-model Naomi Campbell, Harvey Weinstein, filmski producent i Ronald Burkle, biznismen. U centru pažnje biće i globalni ambasador NDF Vojvotkinja od Jorka, Sarah Ferguson, kao i predstavnici Fondacije Princeze Charlene od Monaka.

Dobrotvorni događaj počinje večeras od 19.30 časova u svečanoj sali „Capitale“, prigodnim koktelom. Sat vremena kasnije, od 20.30 počinje večera, na kojoj će biti upriličena aukcija, sa brojnim vrednim i interesantnim predmetima za nadmetanje. Već oko ponoći po američkom, a oko 6 časova ujutro po našem vremenu, trebalo bi da bude poznato i koliko je novca skupljeno za buduće akcije Fondacije „Novak Đokovića“.

Na listi zvanica koji će proći crvenim tepihom su još Ricky Gervais, engleski komičar i glumac, Olivia Palermo, model i glumica, Karolina Kurkova, top model kompanije Victoria Secret, Molly Sims, glumica i model, Kevin Spacey, holivudska zvezda, Candice Swanepoel, top model, Camila Alves, brazilska manekenka i dizajner, Meghan Markle, glumica i model, Mehcad Brooks, maneken i glumac, Louise Roe, engleska TV voditeljka i novinar, Jessica Hart, australijski top model, Stavros Niarchos, grčki poslovni magnat u sferi brodogradnje, Jimmy Connors i John McEnroe, legendarni teniseri, Nigel Barker, TV lice iz Engleske, Jesse Metcalfe, glumac, Cara Santana, manekenka, Izabel Goulart, model iz Brazila, Angela Lindvall, manekenka i glumica, Anne V, ruska manekenka, Daria Strokous, ruska glumica i fotograf, Toni Garnn, top model, Chloe Bridges, glumica, Nicky Hilton, praunuka slavnog Konrada Hiltona i sestra Paris Hilton, Selita Ebanks, model, Oliver Theysken, modni dizajner, Ryan Lochte, jedan od najboljih plivača svih vremena, Jourdan Dunn, britanska manekenka, Vladimir Restoin Roitfeld, trgovac umetninama, Dree Hemingway, praunuka Ernesta Hemingveja, model i glumica, Lapo Elkann italijanski biznismen…

U pauzi između aukcijskog nadmetanja goste će animirati mentalista Lior Suchard, čuveni američki džez pijanista Eric Lewis ELEW, i svetski šampion u brejkdensu BBoy Neguin.

Misija Fondacije jeste da pomogne ugroženoj deci, naročito u Srbiji. Fondacija sarađuje sa lokalnim organizacijama koje dele slične vrednosti na uvođenju novih usluga i stvaranju boljih uslova za obrazovanje i rani razvoj mališana.