Fondacija „Novak Đoković“ pokrenula kampanju Utoplimo decu

by , Objavljeno 13. дец 2013.

Fondacija „Novak Đoković“ organizuje u subotu 14. decembra sakupljanje zimske garderobe i obuće za decu i mlade u Svratištima u Beogradu pod nazivom „Utoplimo decu“.

The collection of clothing will be organized on the second floor of the Delta City Shopping Mall in New Belgrade, on Saturday, December 14, from 10am to 10pm, and in the premises of the local community Dunavski Kej in New Belgrade, 64 Bulevar Zorana Djindjica Street.

„Zahvalila bih se našim prijateljima iz kompanija C&A, koji su odlučili da daju svoj doprinos u ovoj akciji i doniraju garderobu i obuću iz svog asortimana.Takođe, značajna donacija stigla je i iz kompanije „Ivančić i sinovi” koji su obezbedili potrebne suplemente i lekove kako bi mališani brže i efikasnije izlečili prehlade. Ovo je tek početak, pozivam sve Beograđane da nam se pridruže kako bismo utoplili mališane koji nemaju svoj dom”,

izjavila je Jelena Ristić direktorka Fondacije Novak Đoković.

Kako ovim mališanima nikada nije dosta šalova, kapa, jakni, cipela, čizama, i svega ostalog što im pomaže da se ugreju, Fondacija poziva građane, koji su u mogućnosti, da se priključe i budu deo tima koji pomaže najmlađima. Apelujemo da garderoba koju donosite bude čista i uredno spakovana, kako bi bila olakšana trijaža koja prethodi samoj isporuci. Kompanija DHL omogućila je da se sva roba transportuje do Svratišta i time značajno pomogla akciju.

Direktorka Fondacije Jelena Ristić uručiće prikupljenu garderobu Dnevnom centru za smeštaj dece na Novom Beogradu u ponedeljak 16.12.2013. godine u 12 časova.

Na ulicama Beograda nalazi se više od 2.000 mališana o kojima nema ko da brine, a jedna od neophodnih stvari u zimskim mesecima jeste da imaju adekvatnu garderobu. Preko 70 mališana prošle zime je svaki dan dolazilo u Svratište, kako bi se ugrejalo, odmorilo, pojelo topli obrok i presvuklo. Ove godine se očekuje još veća gužva i potreba za zbrinjavanjem dece u Krfskoj ulici i Svratištu na Novom Beogradu.

Utoplimo mališane i pomozimo im!

Fondacija „Novak Đoković“