Donacija medicinske opreme Klinici za pulmologiju KCS i Tiršovoj

by , Objavljeno 3. Jul 2020.

Naš tim nastavio je sa dopremanjem medicinske opreme zdravstvenim ustanovama u Srbiji koje leče pacijente od koronavirusa. Tim povodom, donirali smo Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj aparat za dezinfekciju površina AIRINSPACE, a Klinici za pulmologiju Kliničkog centra Srbije pet neinvazivnih respiratora TNI SOFTFLOW KCS i antibakterijske klompe SUECOS BALDER.

Naša Fondacija donirala je aparat za dezinfekciju površina AIRINSPACE Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj.

Klinici za pulmologiju Kliničkog centra Srbije donirali smo pet neinvazivnih respiratora TNI SOFTFLOW KCS i antibakterijske klompe SUECOS BALDER.

Da podsetimo, na početku zdravstvene krize prouzrokovane virusom COVID-19, osnivači Fondacije Novak Đoković, Novak i Jelena Đoković, donirali su milion evra za nabavku neophodne medicinske opreme za bolnice i zdravstvene ustanove širom Srbije.

Opšta bolnica Čačak dobila je pet kliničkih monitora za praćenje stanja pacijenata.

Do sada su Kliničkom centru u Kragujevcu uručena četiri respiratora i 20 kliničkih monitora. Opštoj bolnici u Kruševcu uručeno je pet respiratora i pet kliničkih monitora, dok su Opšta bolnica Čačak, Opšta bolnica Ćuprija i Opšta bolnica “Studenica“ – Kraljevo dobili po pet kliničkih monitora za praćenje stanja pacijenata. Takođe, zahvaljujući ovoj humanoj akciji, Klinika za Infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije postala je bogatija za najsavremeniji Siemens skener (CT) sa svom dodatnom opremom.

Opšta bolnica Ćuprija dobila je pet kliničkih monitora za praćenje stanja pacijenata.

Opšta bolnica “Studenica“ – Kraljevo dobila je pet kliničkih monitora za praćenje stanja pacijenata.