Diplomacy and Commerce dodelio nagradu Novaku Đokoviću za humanitarca godine i Fondaciji Novak Đoković za fondaciju godine

by , Objavljeno 21. Mar 2019.

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, osvojio je nagradu za humanitarnost koju dodeljuje magazin Diplomacy & Commerce, dok je Novak Đoković Fondacija dobitnik nagrade za fondaciju godine. Đoković je u pismu zahvalnice, koje je sinoć prilikom ceremonije dodele priznanja pročitala direktorka Fondacije, Maja Kremić, naveo da uticaj koji ima u svetu koristi da pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija, a to su deca. Ovu nagradu posvetio je svom timu u Fondaciji na čelu sa suprugom Jelenom, kao i svim partnerima i učesnicima programa koji svakodnevno menjaju statistiku.

Odluku o pobednicima, za svaku od ukupno devet kategorija, doneo je devetočlani žiri. Za tri godine koliko se dodeljuje nagrada magazina Diplomacy & Commerce, prvi put je u kategoriji „Humanitarnost“ dodeljena pojednicu.

„Od malena sam puno toga sanjao i želeo i veliki broj tih snova i želja sam ostvario na terenu. Osvajanje trofeja je preraslo u drugu strast. Moje pobede nisu više samo moje. Sredstva, glas i uticaj koji imam koristim za one kojima je pomoć najpotrebnija, a to su deca koja treba da se ostvare i postanu uspešni pojedinci“, navodi u pismu Novak Đoković, koji je trenutno na pripremama za masters u Majamiju.

„Iako sam na terenu singl igrač, na polju života i humanitarnih dela nikako nisam usamljen. Voleo bih da se osvrnem i simbolično na ovu nagradu i posvetim je onima koji svakodnevno igraju mečeve na terenu humanosti – mom timu u Fondaciji na čelu sa mojoj suprugom, našim partnerima, organizacijama, svim divnim nastavnicima i učiteljima, roditeljima. Drago mi je da ste moj tim prepoznali kao tim od poverenja i radujem se da vas pozovem da nam se pridružite u našim projektima i podržite aktivno naš rad.“

Ukoliko želite da pročitate ostatak Novakovog pisma zahvalnosti, možete pročitati ovde.

Nacionalna direktorka Fondacije, Maja Kremić (desno), primila je nagrade u ime Novaka Đokovića i Fondacije na ceremoniji u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Nacionalna direktorka Fondacije Novak Đoković, Maja Kremić, primila je sinoć u Narodnom pozorištu nagradu za Fondaciju godine. Ona je tom prilikom istakla da iza ove nagrade danas stoje 43 vrtića širom Srbije, više od  22.000 dece, 1.575 vaspitača i nastavnika, nekoliko hiljada roditelja i na desetine programa koje realizuje Fondacija.

„Hvala Diplomacy&Commerce magazinu i članovima žirija na tome što su prepoznali naš dugogodišnji rad koji  može da stane u jednu reč – promena. Tim Fondacije Novak Đoković želi da promeni zabrinjavajuću statistiku prema kojoj polovina dece u Srbiji ne pohadja predškolske programe, da promeni svest roditelja o njihovim veštinama, kao i okruženje u kojem deca borave. Na tom putu saradjujemo sa Harvard univerzitetom, Svetskom bankom, Nemačkom privrednom komorom i stotinama kompanija iz zemlje i sveta koje su prepoznale naš napor da startnu poziciju dece učinimo boljom“, istakla je ona.

Magazin Diplomacy & Commerce nagrade dodeljuje po treći put pojedincima, kompanijama i organizacijama koje su se istakle u humanitarnom radu, društveno-odgovornim aktivnostima, spajanju biznisa i kulture, te doprinosu unapređenja uslova poslovanja, bilateralne saradnje, civilnog društva kao i privrednog ambijenta u Srbiji.

***

O Fondaciji: Fondacija Novak Đoković osnovana je 2007. godine kao organizacija koja ulaže u predškolsko obrazovanje u Srbiji, zemlji u kojoj tek svako drugo dete ima pristup predškolskom vaspitanju. Rad Fondacije temelji se na uverenju da se obrazovanjem mogu promeniti životi dece i cele zajednice. Fondacija kreira kvalitetne programe i podsticajno okruženje za učenje u kojima je do sada učestvovalo  1.575 vaspitača i nastavnika. Novak Đoković fondacija je do sada rekonstruisala i izgradila 43 vrtića i pomogla više od 22.000 dece.