Deca dizajnirala majice za Novaka Đokovića u okviru 46. Perwoll Fashion Week-a

by , Objavljeno 28. Oct 2019.

Maštovitost i originalnost u dizajniranju pokazali su i najmlađi posetioci ovogodišnjeg Perwoll Fashion Week-a. Oni su u okviru našeg zajedničkog projekta sa Belgrade Fashion Week-om, “BFW kreativni karavan”, kreirali dres za našeg ko-osnivača Novaka Đokovića.

Saradnja Belgrade Fashion Week-a i naše fondacije na projektu “BFW kreativni karavan“, započela je upravo kako bi se podržao projekat „Školice života“ koji za cilj ima da deci pruži priliku za bolji život. Zajednički projekat osmišljen je sa ciljem da decu podstakne da zadrže svoju prirodnost i posebnost u izražaju, negujući kod njih prave vrednosti.

„Zamislila sam da ovaj dres bude beo, da na sebi ima krokodila i srce, i da na njemu piše Srbija. Srce na dresu znači da Novak Đoković podržava Srbiju šta god dobro da uradi za decu“, oduševljeno je podelila svoje utiske Petra, jedna od učesnica radionice.

U okviru projekta ,,Školice života”, fondacija gradi i renovira predškolske ustanove u ekonomski manje razvijenim oblastima, kako bi deca koja žive u ovim okruženjima imala što bolje mogućnosti da se razviju u samouverene, sigurne i uspešne pojedince.

„Crtanje predstavlja najveći deo dečijeg stvaralaštva u ranom uzrastu i aktivnost u kojoj mališani veoma uživaju. Zbog toga nam je zanimljivo dok ih gledamo kako kreiraju i nadamo se da će već na prvoj ovakvoj radionici biti prepoznati mladi umetnici i talenti, koje ćemo nastaviti da negujemo i razvijamo. Naš partner, Belgrade Fashion Week, je pokazao veliku spremnost da svojom kreativnošću i dobrim idejama doprinese da unapredimo projekat „Školice života“ koji je izuzetno značajan za fondaciju“, rekla je Maja Kremić, nacionalna direktorka Fondacije Novak Đoković.

Saradnja Belgrade Fashion Week-a i naše fondacije na projektu "BFW kreativni karavan", započela je upravo kako bi se podržao projekat „Školice života“ koji za cilj ima da deci pruži priliku za bolji život.

Saradnja Belgrade Fashion Week-a i naše fondacije na projektu “BFW kreativni karavan”, započela je upravo kako bi se podržao projekat „Školice života“ koji za cilj ima da deci pruži priliku za bolji život.

Poznato je da Perwoll Fashion Week kontinuirano podržava mlade talente, pomaže im da dodatno razviju svoju kreativnost i da se lakše afirmišu u umetničkom svetu. Iz tog razloga su nakon završene radionice, svi radovi mališana bili izloženi u prostoru Belexpo centra.

Želimo da ovaj karavan krene iz Beograda, širom  Srbije, i da okviru ”Školica života” organizujemo slične radionice. Ideja je i da iz svega ovoga kasnije možda izađe i neka kolekcija” rekao je Nenad Radujević, direktor Modnog studija Click i osnivač prvog “Fashion Week”-a.

Sva deca su na kraju radionice dobila poklone od našeg tima.

Takođe su saradnjom Fondacije Novak Đoković i Belgrade Fashion Week-a, nedavno na izložbi Roksande Ilinčić prikupljena sredstva koja su donirana “Školici života” u Inđiji. Na taj način podržani su rani razvoj i podsticanje kreativnosti kod dece, kao važni faktori u njihovom odrastanju.