Četvrti dan Drugarijade

by , Objavljeno 4. окт 2014.

Sve smo bliži kraju našeg druženja, zbog toga smo veoma tužni ali sa druge strane i srećni jer je utisaka sve više i više.

Četvrti dan Dugarijade je protekao veoma brzo imajući u vidu aktivnosti kojima smo se bavili. Ono što nismo napomenuli do sad je da smo svaki dan počinjali jutarnjim razgibavanjem i vežbama što nam je pomoglo da istrajemo i održimo tempo koji smo zacrtali u samom startu.

Današnji dan smo, između sebe, nazvali dan u srcu Beograda, obzirom da smo obilazili Zoo vrt, Kalemegdan, Planetarijum i Dino park. Odlazak u Zološki vrt je svima predstavljao veliko zadovoljstvo. Prijatelji Fondacije iz Zoo vrta su nam pomogli tako što su poklonili karte mališanima. Kako deca, tako i ceo tim Fondacije uživao je u divnom danu. Provedena tri sata ovde bila su dovoljna da ispunimo šetnju  do sledeće odrednice i vreme za ručak, pričom i prepričavanjem utisaka. Mališani su se utrkivali ko će pre ispričati šta je zapamtio o zanimljivostima o životinjama.

Nakon toga, usledila je poseta Dino parku, gde su se klinci slikali pored dinosaurusa u njihovoj prirodnoj veličini. Slike govore više od hiljadu reči, što se pokazalo tačnim i ovoga puta pošto su blicevi sevali na sve strane kako bismo mogli da zapamtimo svaki trenutak ovog neverovatnog doživljaja. Vreme nam je proletelo, tako da smo trčećim korakom nastavili ka Astronomskom društvu Ruđer Bošković gde smo gledali jedan jako zanimljiv film zbog kog je nekoliko mališana izjavilo da žele da se bave gledanjem u zvezde kad porastu.

Ozarenih lica i bez izgleda da im se spava, naša vesela družina je sa velikim ushićenjem nastavila ka Šupljoj Steni, gde su počele pripreme za maskenbal i reviju frizura. Svi smo se odmah aktivirali kako bismo što pre napravili maske i kostime. Na kraju većeri delili smo diplome za sve koji su se istakli u prethodnim danima, a na naše zadovoljstvo to su bili svi učesnici.

Odlazak na spavanje je za najmlađe učesnike bio tužan, jer se sutra završava naše druženje u Beogradu, ali će se svakako nastaviti na nekim drugim destinacijama. Tim Fondacije je obećao da će sve mališane posetiti u njihovim gradovima i tako nastaviti i održati prijateljstva koja su ovde rođena