Novak Đoković Fondacija dobitnik Zlatne plakete „Dobročinitelj”

by , Objavljeno 8. апр 2022.

U četvrtak, 7. aprila 2022. godine, u Svečanoj sali Skupštine Beograda, svečano su uručena priznanja najboljim kompanijama i organizacijama u našoj zemlji.

Svečana dodela priznanja „Miljenik potrošača”, „Moj izbor” i „Dobročinitelj” organizovana je u sklopu kampanje „Najbolje u Srbiji”, koju sprovodi udruženje „Moja Srbija”, uz podršku Grada Beograda i Centra potrošača Srbije. Tom prilikom prisutnima su se obratili: Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika Beograda, Maja Anokić, predsednica Centra potrošača Srbije i Milan Ristić, predsednik udruženja „Moja Srbija”

Svečana dodela priznanja „Miljenik potrošača”, „Moj izbor” i „Dobročinitelj”.

Na ovoj svečanosti, Novak Đoković Fondaciji uručeno je priznanje „Dobročinitelj” za izuzetan doprinos u prethodne dve godine. Cilj dodeljivanja ove nagrade jeste podsticanje organizacija i pojedinaca u Srbiji da ulažu u razvoj zajednice u kojoj žive i rade, da čuvaju životnu sredinu, kao i da pomažu građanima kojima je pomoć neophodna. Takođe, ideja je da se kompanije koje posluju u Srbiji podstaknu da budu društveno odgovorne i da doprinesu poboljšanju života svojih zaposlenih, njihovih porodica i društva u celini.

Cilj dodeljivanja nagrade Dobročinitelj jeste podsticanje organizacija i pojedinaca u Srbiji da ulažu u razvoj zajednice u kojoj žive i rade, da čuvaju životnu sredinu, kao i da pomažu građanima kojima je pomoć neophodna.

Ispred Novak Đoković Fondacije, priznanje je primila i prisutnima se obratila nacionalna direktorka Maja Kremić:

„Počastvovani smo što je naš predan rad u prethodnom periodu prepoznat i što smo predloženi za dobitnika Zlatne plakete „Dobročinitelj“. Sam naziv ovog priznanja je vrlo simboličan jer na najbolji mogući način opisuje ono što naši osnivači predstavljaju. Na čelu sa njima, Novak Đoković Fondacija se trudi da čini dobra dela pomažući našoj zemlji i svoj deci koja u njoj žive. Istina je da su prethodne dve godine bile vrlo izazovne, najpre smo se u 2020. maksimalno potrudili da pomognemo zdravstvenom sistemu Srbije, a zatim smo se, kako se epidemiološka situacija poboljšavala, polako vraćali svojim redovnim aktivnostima i 2021. godinu učinili jednom od najuspešnijih od osnivanja Fondacije. Ove godine proslavljamo velike jubileje15 godina rada, 50 otvorenih vrtića i 50.000 dece kojoj smo pomogli kroz naše programe i projekte. Priznanja poput ovog za nas predstavljaju podstrek da nastavimo da radimo sa još više želje i ljubavi,” poručila je Maja Kremić.