Fondacija Novak Đoković i kompanija RSM organizovale su u Čikagu uspešno prikupljanje sredstava za decu u Srbiji

by , Objavljeno 21. сеп 2018.

Teniska zvezda Novak Đoković bio je domaćin Doručka sa šampionima, jedinstvenog događaja koji je pružio priliku nekima od najvećih ljubitelja tenisa u Čikagu da čuju iz prve ruke osvajača US opena 2018. i druge specijalne goste dok prikupljaju sredstva za razvoj dece u najranijem uzrastu pre svega u Srbiji.

Događaj se odvijao početkom dana, a Novaku se pridružio Rodžer Federer. Diskusija, koju je vodio Patrik Mekinro, obuhvatila je mnoge teme – njihova lična dosignuća, zajedničku strast prema tenisu i porodici i posvećenost tome da od sveta naprave bolje mesto za buduće generacije.

Događaj u organizaciji Fondacije Novak Đoković okupio je mnoge goste i sponzore, uključujući i Generalnog sponzora kompaniju RSM, kako bi se prikupila sredstva za investiranje u obrazovanje dece u najranijem uzrastu pre svega u Srbiji, gde tek jedno od dva deteta ima pristup predškolskom obrazovanju.

Razvoj dece u najranije uzrastu je ključno globalno pitanje, uz najnovije brojke UNICEF-a koje ističu obrazovanje kao jedinstvenu najisplativiju i najefikasniju investiciju koja bi svoj deci obezbedila jednake šanse za ostvarenje njihovih potencijala. Pa ipak, više od polovine dece širom sveta nema pristup predškolskom obrazovanju.

Osnovana 2007.godine, Fondacija je fokusirana na izgradnju škola, obuku vaspitača i nastavnika i pojačanu podršku srpskim porodicama. Do danas, više od 20 000 dece bilo je obuhvaćeno našim programima, a 1 600 vaspitača i nastavnika prošlo je obuke Fondacije, obnovljeno je 40 škola i podržano preko 1 000 porodica.

Prikupljenim novcem Fondacija će moći da izgradi ili prenameni 4 vrtića u Srbiji.

„Izuzetno nam je drago da smo podržali tako prestižan i istaknut događaj uz prisustvo dva možda i najveća tenisera svih vremena,“ rekao je Endi Bosman, direktor Marketinga kompanije RSM US LLP („RSM“) – vodeće nacionalne kuće za revizorske, poreske i konsultantske usluge.

„Oni koji su prisustvovali Doručku sa šampionima uživali su u fantastičnom jutarnjem razgovoru i doživeli iskustvo koje će zauvek pamtiti. Međutim, ono što je najvažnije jesu trajne dobrobiti koje će ovaj događaj doneti deci u Srbiji, tako što će poboljšati njihov pristup obrazovanju u ranom detinjstvu, s obzirom na to da poboljšanje obrazovanja dece predstavlja vrednost koju Fondacija RSM US i Fondacija Novak Đoković dele. I tako što će im pružiti najbolju moguću priliku da maksimalno iskoriste svoj potencijal“.

Jelena  Đoković, suosnivač i direktor Fondacije Novak Đoković rekla je:

„Već više od jedne decenije Fondacija neumorno radi kako bi deca u Srbiji imala isti pristup obrazovanju u ranom detinjstvu kao i druga deca širom sveta. Kroz vrhunske svetske događaje, kakav je ovaj, i velikodušnu podršku naših sponzora, uključujući RSM, možemo da nastavimo rad na svojoj misiji i dopremo do hiljada dece u nastojanju  da dostignemo cilj da do 2030. godine 90 posto predškolaca u Srbiji ima pristup obrazovanju – isti vremenski okvir kao i Ciljevi održivog razvoja“.